Spel: 600 st

Träffprocent: 53.3%

ROI: 103.5%

Peppat Stoke ej sönderpepprat?

Stoke har radat upp niondeplatserna i Premier League och det mesta talar för något liknande den här säsongen. Man har inte förändrat mycket vilket gör det lättare att hitta stilen direkt. Premiären var godkänd även om det blev väl mycket kamp för att passa laget, som numera innehåller många spelare som är lirare snarare än krigare. Klart stabilt ändå och 1-1 borta mot hemmastarka Middlesbrough är inget dåligt resultat.

Nu väntar dock ett helt annat motstånd i Manchester City, som ju blir mycket spännande att följa framöver. Pep Guardiola har genast satt sin prägel på laget och vi känner igen spelsättet. Om Stoke gynnas av sin kontinuitet, och samma filosofi som tidigare, så är Manchester City raka motsatsen. I slutändan kan det bli i stort sett hur bra som helst men där är vi inte än. I premiären kom laget undan med blotta förskräckelsen mot ett Sunderland som jag och många andra redan bakat in i årets nedflyttnings-Calzone. Inget styrkebesked om än tämligen väntat med haltande uddamålsseger.

Jag tror inte på någon islossning nu heller och Stoke är åtminstone sex dagar i veckan ett svårare motstånd än Sunderland. Med bara 7 vinster på 19 bortamatcher förra säsongen ska man akta sig för att kräva seger. Sedan Stoke gick upp i Premier League har laget plusstatistik i lagens ligamöten här på Britannia Stadium. Bara 1 vinst på 8 försök för det ljusblå bortalaget – det behöver inte spela roll i helgen men visst är mötet jämnare än oddsen visar. Jag tar Stoke-position med +0.75 2.03 och från 1.95 finns det argument för spel.


Till startsidan