Spel: 600 st

Träffprocent: 53.3%

ROI: 103.5%

Spelkrönika med V75-tips

Kriteriehelgen bjuder som vanligt på travsport i toppklass. På dagens V75:a lutar jag mig emot Jorma Kontio som kör båda spikarna.

 

Imorgon avgörs Kriteriet, med de bästa treåringarna, och är det givna russinet i helgens travkaka. Very Kronos blir en av favoriterna och det är den treåring jag tror mest på i detta prestigefyllda storlopp. Både läge och distans passar utmärkt och Svante Båths unghästar brukar vara svårslagna i finalerna. Redan idag körs många fina lopp med V75-finaler men även ett treåringslopp med många löften samt ett högklassigt femåringslopp. I det sistnämnda kommer dock bara sex hästar till start och visst känns det svalt att ha med ett sådant lopp på V75. Speciellt när det du finns en närmast oslagbar favorit i loppet. Ja, 1 Readly Express visade riktigt god startsnabbhet senast och den här fenomenet verkar ju ha allt. Här slösas inga garderingar.

 

Min andra spik 4 Global Trustworthy (V75-4) är snabb ut bakom bilen och ifrån ledningen undrar jag hur konkurrenterna ska ta ner honom. Prestationerna har varit fantastiska mest varje gång med tunga lopp mot de främsta kullkamraterna. Nu är det dags att få utdelning – hela vägen Jorma! 6 Springover (V75-3) var lika svårslagen som jag trodde för två veckor sedan och han vann då enkelt. Lite tuffare uppgift idag och troligtvis bakskor på men det kan bli klockrent med jänkarvagnen (för första gången). Intrycket sedan han kom till Untersteiner har verkligen stuckit ut och Springover borde enligt mig vara favorit.

 

2 Knifetown Winner (V75-5) och 12 Dartagnan Sisu (V75-6) var inte kuranta senast men har stort kunnande och efter sjukdomarna låter det positivt ifrån stallen i fråga. Knifetown Winner har hyfsad spetschans ifrån passande spår men tål även att göra mycket jobb mot dagens motstånd. Dartagnan Sisu gladde som mitt stora speldrag vid vinsten näst senast. Vann på 10,5 då över kort distans men han är absolut ingen utpräglad sprinter. Jag är inne på att favoriten 6 Generaal Bianco får svar av invändiga 3 Bålsta Palema och när dessa två krigar där framme kan en tempogynnad Dartagnan Sisu avgöra med en patenterad spurt.

 

Uppföljning kring några Championship-matcher på Stryktipset: Jag garderade storfavoriten Cardiff på spelförslaget men procenten på laget är på tok för hög nu. 14 procent på Derby är svårt att blunda för och vill man ha en lite roligare lösning så nöjer man sig med x2 på Southampton istället. Samma sak med Ipswich och Preston och även här finns en fräck variant om man vågar ta bort Ipswich (löjligt bra betalt hittills) till förmån för krysset i Preston-Sunderland. Inget snack om att Sunderland är pressat efter fiaskostarten men tipparna har verkligen tagit tidigare underskattade Preston till sig.

 

 

V75-förslag (i rankingordning, reserver inom parentes):

 
V75-1: 2, 6, 3 (11)
V75-2: 1 Readly Express (5)
V75-3: 6, 10, 2 (12)
V75-4: 4 Global Trustworthy (8)
V75-5: 2, 11, 4, 1 (9)
V75-6: 6, 12, 3, 1 (10)
V75-7: 10, 4, 2, 6, 11, 1, 9

 

1008 rader = 504 kr

 

 

`


Till startsidan