Spel: 600 st

Träffprocent: 53.3%

ROI: 103.5%

Spelkrönika med V75-tips

Jackpot i Skellefteå och visst ser omgången ”norrländsk” ut med många närmast chanslösa. Viktiga spikval – jag tror att jag har valt rätt!

 
Villiam tog hem Kriteriet i söndags efter en fantastisk prestation. Han vann på 12.0 över lång distans, i oktober – och på vilket sätt sen… Det är kullens kung efter den insatsen och Timo Nurmos har nu tränat Kriterievinnaren sex av de elva senaste åren!

 

20 procent av alla jackpotpengar sparas framöver till Nyårsaftons jättepott. Jag förstår tanken men det är en överdrivet stor del och jackpotomgångar som dagens tappar en ansenlig del i spelvärde.

 

Dagens V75-bana är inte särskilt skonsam för hästarnas hovar. Speciellt inte om det blir nederbörd, vilket det förväntas vara under dagen och tävlingarna. Många kommer säkert att chansa och köra barfota ändå men det är alltså ett frågetecken. Jag lutar mig därmed inte för hårt mot utpräglade ”barfotahästar”. Den ena spiken 6 Assault (V75-2) vill man rycka skorna runt om på men han har gått bra med bakskor (även med skor på samtliga fyra hovar) så det är inget måste. De senaste insatserna har varit mycket positiva och nu möter han ett mycket enklare motstånd. Oavsett vem som sitter i ledningen (1, 2 eller 3?) så tror jag att Örjan Kihlström, som är en mästare utvändigt ledaren, kan ta en ”lugn dödens” och plocka ner de mindre kapabla konkurrenterna. Observera att Skellefteå har open stretch; ett extraspår på upploppet. Det är inte en lika tung faktor som på Åby (bara ett extraspår samt betydligt kortare upplopp i Skellefteå). Ändå en viktig parameter att ha med sig då hästen i rygg på ledaren alltid får chansen. Det stärker också tron på att Assault får överta ledningen.

 

Ulf Ohlsson hyllar 3 Jaques Noir (V75-6) och stallet har hållit honom högt länge utan att han har fått det riktigt erkännandet. En stark favorit nu men han kan rentav bli omgångens mest streckade häst och då drar jag öronen åt mig. 2 Selmer I.H. har spåret innanför och det finns på kartan att det blir svar hela vägen. Inte troligt men kör de för fort i spetsstriden blir Gianluca Boko (nu med jänkarvagn) farlig!

 

2 Månprinsen A.M. (V75-3) visade återigen gnista senast och det var ett resolut besked ifrån hästen. Han riskerar grovjobb (spetsgaranti på 5 Lome Brage) men nu när formen sitter där så är det inga problem. På ett större system hade jag garderat med tanke på att det finns några roliga streck bakom; med femhundringen i budget är spik på Månprinsen en fin lösning för helhetens skull. Månprinsen har gott ifrån att vara folkkär till att många numera vill se honom förlora. Jag ska inte säga att jag genuint bryr mig om utfallet (då bör man ju känna till vilka som är genomgoda ägare/tränare och det gör i alla fall inte jag). Men att bojkotta media, som kretsen kring hästen gör, borde väl nästan diskvalificera deltagande på V75?

 

 

 

Systemförslag (i rankingordning, reserver inom parentes):

 
V75-1: 8, 4, 3, 10 (13)
V75-2: 6 Assault (9)
V75-3: 2 Månprinsen A.M. (9)
V75-4: 3, 5, 8, 6 (15)
V75-5: 6, 7, 2 (12)
V75-6: 3, 2, 7 (4)
V75-7: 2, 3, 10, 1, 8, 4, 5 (7)

 
1008 rader = 504 kr


Till startsidan