Spel: 600 st

Träffprocent: 53.3%

ROI: 103.5%

Spelkrönika med V75-tips

Istället för Jägersros ”nedförsbacke” ska Åbys extraspår analyseras. Jag har två spikförslag men nöjer mig med Global Trust – det klart roligaste.

No surprises, sjöng Thom Yorke för 20 år sedan och i musikvideon tog sig Radiohead-sångaren vatten över huvudet. Det gjorde även de som förra helgen försökte jobba in vinnare ifrån kön på Jägersro (visst måste det vara nedförsbacke på upploppet?). Hela fem av sju V75-lopp vanns ifrån ledningen och tvåårige Global Welcome var också med där framme vid den övertygande dödenssegern. Juan var däremot bara bäst och avgjorde trots galopp; något som jag trodde skulle spoliera chanserna. Rätt tänkt men väldigt fel tänkt. Nu är det istället Åby som gäller och då får som bekant hästen i rygg på ledaren alltid chansen, liksom fler hästar överhuvudtaget.

Open stretch ökar även chanserna att få överta ledningen och det är min plan för 3 Global Trust (V75-6).Skor runt om är den ordinarie balansen och läget är riktigt fint då de värsta konkurrenterna har fått spår 7 och 9. Senast satte jag stora plus för storlöftet när han spurtade ettrigt bakom kanonhästen Disco Volante. Nu ska formen vara ännu bättre och kort distans gillas skarpt. 4 Winston Laser är snabb ut men det finns som sagt open stretch och Jorma Kontio bör få överta när han kör till. Visst har 2 Västerboonthenews en ännu bättre chans men skorna på är ändå ett frågetecken och spelvärda 14 procent på det enda seriösa motbudet synas för att få potential i systemet.

Wingait Erik såg riktigt vass ut som fastlåst näst senast och senast blev det ”skrik” på hästen. Det löste sig inte då heller och återigen korsade han linjen med gott om krafter sparade. Inte värre emot nu men den fina fyraåringen har tidigare visat osäkra tendenser i voltstart och tredjespåret kan innebära galopp. I så fall ser det upplagt ut för 1 Global Trader. Om inte ledningen nås finns open stretch och Kihlström har ju hittat rätt förr ifrån dylika lägen. Någon av favoriterna bör sätta nosen först men jag ser spelvärde i 7 Minnestads el Paso som går bra med skor och hittar Rebecca Dahlén ner i banan tror jag att den rejäla hästen kan dyka upp där framme. På det andra springspåret finns 6 Ragazzo da Sopra som är min spetsfavorit med Olle Goop: nerköp ifrån sonen Björn men med ständigt fin kuskstatistik.

Två givna fynd på kupongen är 10 Mitica (V75-2, 4%) och 6 Verozzo (V75-5, 4%). Heiskanen har inte vunnit V75 på länge och lär köra för seger med formstarka Mitica som fungerade strålande med skor senast. Bakom Verozzo hoppas jag att Ulf Ohlsson, som förstärker idag, har siktet inställt på ledarryggen för att sedan spurta ner konkurrenterna över ”snikspåret”. Hästen är bättre än många tror och riktigt kvick bakom bilen.

 

 

Systemförslag (i rankingordning, reserver inom parentes):

 

V75-1: 1, 3, 7, 6 (4)
V75-2: 13, 1, 10, 6, 3 (12)
V75-3: 2, 6 (5)
V75-4: 4, 1 (6)
V75-5: 3, 4, 6, 5, 2, 9 (8)
V75-6: 3 Global Trust (9)
V75-7: 5, 6 (7)

 

960 rader = 480 kr


Till startsidan