Spel: 600 st

Träffprocent: 53.3%

ROI: 103.5%

Spelkrönika med V75-tips

Vintriga förhållanden i Gävle och klassen värmer inte direkt. V75-jackpotten höjer dock tempen och några spännande fynd har jobbats fram. Med karriären i Zenit är guldspiken en viktig bricka i spelet…

 
I Gulddivisionen (V75-3) är det vidöppet – bakom mitt singelstreck. Ja, 8 Zenit Brick har utvecklats fint under året och håller den bästa nivån i fältet. Det finns ett koppel faktorer som gynnar honom rejält inför dagens uppgift. Insatsen senast var inte alls dålig; ett omdöme jag annars hört ifrån många håll. Nu är det enklare emot och den långa distansen är utslagsgivande samtidigt som hästen alltid tävlar alltid med skor runt om. Näst senast var han tvåa bakom topphästen Lionel och precis som då sätter sig nu Björn Goop i sulkyn. Blir det högt tempo är det givetvis gynnsamt då han lär sitta en bit bak till en början. Sänker de farten där framme tror jag heller inte Goop är rädd att sätta sig i ”dödens”. Bra chans och spik för mig i ett lopp som är lurigt och kan kosta streck vid gardering.

I kallblodsloppet V75-4 är 8 Månprinsen A.M. klar favorit efter den övertygande vinsten senast. Det finns dock ett motbud man måste ta på största allvar. Ja, 3 Storsjarmören har bra fart i benen och har visat sig tåla att hålla ett högt tempo ganska länge. Ove A Lindqvist är inte tokig med kallbloden och visst bör det bära av till spets. Det finns planer på att hänga på en jänkarvagn nu och det kan bli klockrent i ledningen. Månprinsen A.M. har för sin del ett lurigt utgångsläge men kommer troligtvis – förutom 40 meters tillägg – tappa några längder på Storsjarmören direkt. Gunnar Melander litar jag inte på som kusk när det gäller att bedöma tempot och löpningsförloppet. Utan strul blir det väl favoritseger men med bara en sjättedel så mycket insatser på Storsjarmören är det ingen tvekan om var spelvärdet finns. Näst senast stod mitt speldrag 20 meter sämre till gentemot bland andra 11 Lome Brage och just Månprinsen A.M. och nu kan det vara dags för revansch.

Vill man ha ytterligare en spik och halvera systemet så är 9 Araw Hoss (V75-7) ett vettigt val. Kapacitetsmässigt är den härlige sexåringen huvudet högre än konkurrenterna och får han hålla sig fräsch och frisk framöver finns mycket outrättat på banan. Dessutom låter flera på framspår sugna och det bör inte bli något lustempo. När Jorma Kontio kör till på slutrundan har jag svårt att se ett mediokert bronsgäng stå emot. Se i övrigt upp för skrällarna 2 Perfect Beauty (V75-2, 7%) och 3 Drizzle C.C. (V75-6, 4%). Den förstnämnda var strålande vid segern i september och även om insatsen senast bara kan få godkänt så tror jag att det loppet behövdes för att hitta formen. Drizzle C.C. missgynnas inte av skor och såg formstark ut senast. Hon har kämpat mot kulltopparna och kan tack vare startsnabbheten få en perfekt resa i rygg på ledaren. Se upp!
Systemförslag (i rankingordning, reserver inom parentes):

 

V75-1: 9, 3, 1, 7, 5 (8)
V75-2: 3, 2, 10, 7
V75-3: 8 Zenit Brick (9)
V75-4: 3, 8 (10)
V75-5: 8, 3, 1 (6)
V75-6: 10, 3, 1, 4 (2)
V75-7: 9, 4 (8)

 

960 rader = 480 kr

 

`


Till startsidan