Spel: 600 st

Träffprocent: 53.3%

ROI: 103.5%

Spelkrönika med V75-tips

Winterburst-veckan tjuvstartar med V75 på Axevalla idag. Flera toppkuskar uteblir så jag spikar en rutinerad duo med varsin kanonhäst. 

Återigen dags för ”Winterburst” men den mest intressanta omgången kommer först nästa vecka då alla jackpotpengar betalas ut. Det hindrar oss dock inte från att vinna lite redan idag. Ja, man har samlat ihop 15 miljoner hittills och den kommande veckan går samtliga jackpottar (ifrån sju V75:or!) till sjurättspotten på Nyårsafton. Hittills är de extra jackpotkronorna alltså färre än en normal V75-jackpot men något lär komma till så att det blir en riktigt fin pott i slutändan. Det är Örebro som får äran i år men mer om den omgången om en vecka.

Det är Axevalla som inleder V75-stafetten och med risk för att låta tjatig vill jag påminna om banans långa upplopp. Detta lär inte vara något minus för 8 Southwind Feji men förmodligen vinner hon oavsett hur loppet blir kört. Det här är Sveriges segerrikaste häst under året med hela tolv vinster. Det är toppchans att hon tar den 13:e idag då motståndet är tunt för att vara V75. Ska man ”plocka ner månen” så föreslår jag startvoltens 2 Talapoin där bakom men min spik är normalt helt enkelt för bra och framförallt för tuff för dagens motståndare. Fyra av årssegrarna har kommit på just Axevalla, den senaste för elva dagar sedan, och jag singelstreckar utan att tveka.

Den andra spiken är lite roligare då det är ett lopp där många kommer att gardera upp med några hästar. Jag har fastnat för 5 Global Raceway (V75-4) då det är en häst som visat lite utöver det vanliga. Han har verkligen en jämn, ihållande form och är bättre än resultatraden visar. Stefan Perssons sexåring bör hamna bra på det ifrån femtespåret och motståndet är inte värre än på slutet. Näst senast blev det enkel seger och därefter fastnade han med sparade krafter i en ganska tuff V75-final. Nu blir det jänkarvagn på och skorna har inte alls varit något problem. Värst emot bör 4 Caddie Jo vara från spets men Global Raceway känns betydligt rappare och bör avsluta snabbast.

I V75-avslutningen hoppades jag att 2 Dokonjo skulle gå lite under radarn men nu lär insatsprocenten stiga (från nuvarande 7 procent) då fler har fått upp ögonen för honom. Ett givet streck och den som har råd petar även med 10 Taffy som bara är streckad på kittlande 1,5%. Nu har han visserligen inte vunnit något lopp under året men insatserna har varit klart plusbetonade mot stenhårt motstånd på slutet och kör de för fort där framme kan Oskar Kylin-Blom kliva in i matchen. Två andra fynd som kan visa sig starkast över det långa upploppet är 10 Bear Amarante (V75-2) och 7 Cikoria Frazer (V75-5). Den förstnämnda sexprocentaren hade utmanat en riktigt bra häst med fritt senast. Cikoria Frazer har visat hög kapacitet länge nu och trots utdelning via två raka segrar har hon bara fått tio procent av spelarnas insatser. Se upp!

Systemförslag (i rankingordning, reserver inom parentes):

 

V75-1: 8 Southwind Feji (2)
V75-2: 4, 5, 10, 3, 7 (12)
V75-3: 4, 7, 3 (1)
V75-4: 5 Global Raceway (4)
V75-5: 1, 7, 2 (6)
V75-6: 7, 15, 1 (6)
V75-7: 2, 3, 4, 5, 10, 8, 7 (1)

 

945 rader = 472,50 kr

 

`


Till startsidan